Tämä ei ole aprillipila, vaikka
myönnän että julkaisupäivä ei ole sattuma. Salmiakin määrä on
makuasia, mutta itse pidin tästä määrästä, koska se ei täysin
peitä sinapin omaa makua. En halunnut käyttää ohjeessa kermaa,
koska se voi tehdä sinapista harmaan. Perunajauhon voi korvata myös
kananmunalla, mutta en tiedä miten se vaikuttaa väriin.
1 dl sinappijauhetta
½ dl tummaa siirappia
2 tl perunajauhoja
3 rkl omenaviinietikkaa
1 dl lämmintä vettä
15 g apteekin salmiakkia (1 rasia)
(4-6 hiilitablettia tai pari tippaa hiilipohjaista
karamelliväriä)
Liota salmiakkikarkit lämpimässä
vedessä, kunnes kaikki karkit ovat sulaneet. Jos haluat sinapista
oikein mustaa, niin lisää veteen myös hiilitabletit tai
karamelliväri. Laita viinietikkaa lukuunottamatta kaikki aineet
kattilaan ja keitä, kunnes saat haluamasi paksuisen sinapin.
Jäähdytä sinappia hetki ja lisää lopuksi omenaviinietikka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti