tiistai 1. huhtikuuta 2014

Nokipojan salmiakkisinappi



Tämä ei ole aprillipila, vaikka myönnän että julkaisupäivä ei ole sattuma. Salmiakin määrä on makuasia, mutta itse pidin tästä määrästä, koska se ei täysin peitä sinapin omaa makua. En halunnut käyttää ohjeessa kermaa, koska se voi tehdä sinapista harmaan. Perunajauhon voi korvata myös kananmunalla, mutta en tiedä miten se vaikuttaa väriin.

1 dl sinappijauhetta
½ dl tummaa siirappia
2 tl perunajauhoja
3 rkl omenaviinietikkaa
1 dl lämmintä vettä
15 g apteekin salmiakkia (1 rasia)
(4-6 hiilitablettia tai pari tippaa hiilipohjaista karamelliväriä)


Liota salmiakkikarkit lämpimässä vedessä, kunnes kaikki karkit ovat sulaneet. Jos haluat sinapista oikein mustaa, niin lisää veteen myös hiilitabletit tai karamelliväri. Laita viinietikkaa lukuunottamatta kaikki aineet kattilaan ja keitä, kunnes saat haluamasi paksuisen sinapin. Jäähdytä sinappia hetki ja lisää lopuksi omenaviinietikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti